Kilimanjaro närmar sig

Min Afrika-resa med Challe närmar sig! Det är mer att förbreda än jag tidigare trott. Vi har därför skrivit ihop en packlista som inför resan. På listan finns saker som inte är nödvändiga och vi kan ha missat något. Det känns mycket bra att ha denna lista för att vara säker på att man inte har glömt något viktigt. Senaste dagarna har vi köpt mer kläder, huvudlampa, vandringskängor och stavar.

Vandringsstavar eller ej?
Innan tyckte jag det kändes helt överdrivet att ta med vandringsstavar på resan då jag känner att jag är ganska bra tränad så det bör inte bli några större problem med just vandringsbiten. Dock ju mer jag läste om att bestiga Kilimanjaro ju säkrare blev jag på att ha med stavar. Detta eftersom det kan vara väldigt halt på vissa ställen och då kan stavarna rädda dig ifrån att trilla. Det avlastar även knäna ganska mycket på vägen ner. Därför valde jag tillslut att köpa 4-delade vandringsstavar, de är både små och lätta.

Sovsäck och liggunderlag
Våra väskor börjar bli fulla och vi äger inte några egna sovsäckar, vi har därför bestämt oss för att hyra detta på plats. Detta gör att vi sparar ganska mycket plats i våra väskor. Dessutom blir det betydligt billigare.

Kläder
Vi har gått igenom våra kläder flera gånger och vi börjar nu känna att vi har tillräckligt med lager så det ska inte bli några problem med kylan på toppen. Nedan är en bild från när jag åker skidor. Dessa Gore-Tex kläder kommer jag även att bestiga Kilimanjaro med.

Kilimanjaro kläder