BC Kanada från ett frlygplan

Se vacker natur från flygplanet

Många flygningar flyger över mycket vacker natur. Passa därför på att ta en titt ut genom fönstret om du har möjlighet. De vackraste flygningarna enligt mig går över Grönland och norra Kanada. Flyger man till västra USA eller Kanada flyger man väldigt långt norrut. Finast är på sommaren när snön har smält. Så om du flyger till San Francisco eller Vancouver, passa på och njut!
Fotot ovan är tagit strax innan landning i Vancouver.

Vår i Amsterdam

Vårvädret med sol och behagliga temperaturer närmar sig i Amsterdam och detta kan då vara ett mycket trevlig resmål över en weekend. Utbudet av flyg till Schiphol strax utanför Amsterdam är stort där KLM, SAS och Norwegian har ett stort antal avgångar från olika städer runt om i Skandinavien.

Att göra i Amsterdam

Att vandra runt och uppleva den vackra staden med den vackra arkitekturen och alla kanaler där husbåtarna håller hus. Det finns flera trevliga restauranger, caféer och pubar som kan vara värda att besöka, flera med fina uteserveringar.

Heineken Experience

För den som är intresserad av att dricka öl och se hur tillverkligen går till är ett besök på Heineken Experience en rekommendation. Här är öppet 365 dagar om året och inträde kostar 18 euro (16 online), i priset ingår två öl i slutet av rundturen.

Se fotboll i Amsterdam

Storlaget Ajax håller till i Amsterdam. Det finns ofta trevliga matcher från den Holländska ligan att se. Ajax spelar på Hollands nationalarena – Amsterdam Arena, med en kapacitet på över 50 000 åskådare. Ajax spelar mer eller mindre varje år i Champions League vilket gör att på hösten får Ajax ofta besök av de största fotbollslagen, under hösten 2014 kom både PSG och Barcelona på besök.

Husbåt på en kanal i Amsterdam

Colombia, Curacos, Trinedad och Tobego.

I November bär det av till Colombia, Curacos och Trinedad – Tobego, från USA.

Denna resa blev planerad efter hur och var jag hittade billiga flyg. Jag reser till Las Vegas och från där ville vi åka till Colombia och sedan via någon annat trevligt land och sedan tillbaka till USA. Efter många sökningar hittade jag ett flyg från Las Vegas till Colombia och från Trinedad till Florida för 3000kr, vilket är mycket billigt. Det stora problemet var sedan hur man skulle ta sig till Trinedad och Tobego. Där är väldigt få flyg till bra priser från Colombia ut på dessa öar. Tillslut hittade jag ett flyg till Curacos och från där kan vi flyga vidare till Trinedad och Tobego. Dessa två ganska korta flygresor kostade nästan lika mkt som den andra långa turen.

Colombia

Vi har inte riktigt planerat resan i Colombia speciellt mycket än men vår plan är att göra touren till ”The Lost City of Teyuan”. Jag återkommer om jag kan rekommendera denna eller ej, det verkar dock vara en av de trevligare hikerna i Colombia. Vi flyger till Cartagena och tanken är att vi ska resa runt i detta området och undvika Bogota och andra städer längre söderut.

Couracos

Couracos som många anser vara världens nyaste land har länge varit en koloni till Holland. Det är en mycket liten ö bredvid Aruba. Deras huvudstad, Willemstad ska vara fantastiskt vacker. Vår plan är att hyra en bil och sedan köra runt på ön i ca 2 dagar innan vi reser vidrare till Port of Spain i Trinedad.

Trinedad och Tobego

Trinedad och Tobego är kanske mest känt hos svenskarna från när herrlandslaget i fotboll spelade 0-0 mot dessa i VM 2006. Dessa öarna ska vara fint med flera ständer och fräck natur i deras regnskog. Tobego ska vara den finaste av de 2 stora öarna och vi planerar därför att flyga dit direkt för att sedan ta båten tilnlaka. Flyget mellan öarna kostade 175kr, vilket är billigare än deras båt.

Passtämplar från mitt pass

Här har jag lagt upp bilder på mina passtämplar som jag har samplat på mig senare år. Det är över 100 stämplar.

Mitt pass går ut om 7 månader och därför har jag nu skaffat mig ett nyss pass. Detta eftersom jag ska resa till Sydamerika i höst och vill inte riskera några problem med en eventuell 6 månaders regel. Jag tog foto på mina stämplar som jag har fått med mitt gamla pass, vissa kan vara lite svåra att komma fram till var de är ifrån. Ni kan ju alltid försöka att lista ut det 🙂

Om någon undrar varför där är ett kryss över en av mina stämplar så är det för att jag råkade träffa en sur gubbe i gränskontrollen som tyckte att jag reste för mkt. Detta löste sig sedan efter ett extra förhör.

Helikopter i Grand Canyon

Att se ett av världens största naturverk från luften är en fräck upplevelse. När jag var i Las Vegas för första gången så gjorde hela vårt gäng en helikoptertur till Grand Canyon. Vi valde då att betala lite mer och få åka i solnedgången, det var det helt klart värt! Vi fick se solen gå ner i Grand Canyon och sedan åka över den upplysta strippen i Las Vegas.

Min andra helikoptertur var när jag besökte Västra Grand Canyon, jag tog då en helikopter från kanten ner till botten, helikopterturen gick snabbt. För den som vill åka helikopter är det bättre att göra det hela vägen från Las Vegas, helt klart bättre värde! Då får man 1 timme och 30 minuters helikoptertid och man får även se naturen runt om Grand Canyon.

Min tredje helikoptertur har jag inte gjort än men den kommer. Troligtvis kommer jag att välja den 45 minuter långa helikopterturen över söndra Grand Canyon. Det är dock möjligt att jag gör en från Las Vegas igen, det var trots all ett par år sen sist 🙂

Utbudet på helikopterturer är stort. Det bästa är att besöka följande sida för mer information, Grand Canyon helikopter.

Priserna på helikopter är från ca 2000kr från Las Vegas, känns kanske dyrt… men tänk på att det är en engångsupplevelse!

 

På satellitkanal nedan kan du se hur Colorado River slingrar sig igenom hela Grand Canyon.

Gott nytt år!

Då var 2013! 🙂

Själv firades detta på Las Vegas Strip med en fin fyrverkerishow tillsammans med 300 000 andra turister.

 

Resor 2013!

Denna vinter kommer jag att befinna mig till stor del i Whistler för skidåkning. Jag har några kompisar som ska komma hit och åka med mera vilket jag ser fram emot mycket! I Vår blir det nya besök i USA och till sommaren Las Vegas med ett ganska stort gäng. Jag kommer även tipsa om några andra resmål som jag gjort genom åren 🙂

Hoppas ni alla får ett fantastiskt år med mycket resor!!

Whistler – Skidåkning

Gillar du att åka skidor?

Testa något annan än de svenska fjällen eller alperna?

Då är Whistler ett mycket bra alternativ. Jag har själv haft säsongskort här 2 gånger. Detta är USA och Kanadas största skidresort. Antal backar kan jämföras med de i alperna men här snöar det mycket mer och stora möjligheter för säker off-pist.

Varje år kommer det 11 meter snöfall vilket är mer än dubbelt så mycket snö som i de vanliga orterna i Alperna. Detta gör att här finns stora möjligheter till att åka i puder.

Whister hade OS 2010 och det är en mysig by.

Det finns 2 nackdelar… Den första är att den anläggningen ligger långt ifrån Sverige och den andra är att liftkort och boende är dyrt!
För den som åker hit tycker jag att man ska försöka att ta 10 dagar. Liftkorten erbjuder en dags flex, utnyttja detta genom att tex gå på ”snowshoeing”.

Älska att åka skidor! 🙂

Whistler Skidåkning

Välkommen till min nya reseblogg!

Denna blogg kommer handla om olika resetips. Oftast kommer tipsen att handla om resor till USA. Detta beror på att jag ofta reser till USA flera gånger varje år. Det blir även andra resor som jag kommer att skriva om ibland. Nu till sommaren ska jag till Afrika för att bestiga Kilimanjaro och gå på safari. Jag kommer att berätta lite mer om denna resa senare.

Jag jobbar med olika reseguider till USA och olika städer. Jag kommer självklart att tipsa mer om dessa reseguider senare.

Resa runt Jorden