USA

Under 2014 spenderade jag nästan 5 månader i USA. Till största del Las Vegas men hann med fler andra platser till. Bland annat Orcas Island i nordöstra USA, Florida och en roadtrip i södra Utah bland spektakulära nationalparker.

2015 och USA.se

2015 är ett år där det troligtvis blir lite förre resor till USA men såklart någon vecka här och där. Vi kommer istället att försöka under året att lägga lite fokus på vår nya hemsida om USA, USA.se! I slutet på förra året blev flertalet landsdomäner tillgängliga och vi bestämde oss för att försöka knyta åt oss denna mycket fina domän, vilket vi lyckades med. Sidan har lanserats och där är mycket bra information om tex hyrbil i USA, men även inreseregler, USA fakta, intressant flyginformation med samtliga direktflyg och mycket mer.

Olika resmål i USA

På vår nya sida kommer det att löpande under närmaste 1-2 året att komma mer och mer reseinformation om olika resmål i USA. Förutom de vanliga och populäraste resmålen som Kalifornien, Florida, New York och Las Vegas ska vi försöka göra en bra guide till Hawaii och Alaska som är fantastiska platser som tyvärr är lite längre bort och därför får mindre besökare. För den som gillar natur är Alaska ett underbart resmål. Utöver dessa resmål är USA fullproppat avunderbara nationparker runt om USA som vi ska försöka berätta och göra en bra guide om. Håll utkik och gilla oss gärna på Facebook för uppdateringar (länk till denna sida hittar ni på USA.se).

Bilderna nedan är från vår roadtrip i södra Florida ut till Key West. Den andra är från en av öarna i Nordöstra USA, där vi hittade denna mycket fina och roliga badplats!
Hyrbil i Florida och Key WestÖar vid nordöstra USA

Passtämplar från mitt pass

Här har jag lagt upp bilder på mina passtämplar som jag har samplat på mig senare år. Det är över 100 stämplar.

Mitt pass går ut om 7 månader och därför har jag nu skaffat mig ett nyss pass. Detta eftersom jag ska resa till Sydamerika i höst och vill inte riskera några problem med en eventuell 6 månaders regel. Jag tog foto på mina stämplar som jag har fått med mitt gamla pass, vissa kan vara lite svåra att komma fram till var de är ifrån. Ni kan ju alltid försöka att lista ut det 🙂

Om någon undrar varför där är ett kryss över en av mina stämplar så är det för att jag råkade träffa en sur gubbe i gränskontrollen som tyckte att jag reste för mkt. Detta löste sig sedan efter ett extra förhör.

Hyrbil i USA

Hyra bil i USA är det många som gör. Det är troligtvis det bästa sättet att uppleva USA på! De två trevligaste platserna för lite längre turer är västra USA med Kalifornien och även Florida. Listan på trevliga roadtrips kan dock göras lång i USA, beroende på intressen. En hel där gör flera misstag. Det vanligaste och största är att boka hyrbilen på flygplatsen, vid ankomst.

Bilden nedan är när vi kör igenom Valley of Fire, som ligger ca 1 timme norr om Las Vegas. En mycket trevlig dagsutflykt om du har en bil och är i Las Vegas.

Kör runt nercabbat på en hyrbil i USA

De viktigaste tipsen för att hyra bil billigt i USA:

  • Ha allt bokat och klart innan resan.
  • Boka via en svensk sida så att försäkring ingår.
  • Lägg aldrig till något på plats!

För mer och utförligare tips läs: Hyrbilstips i USA

Billiga resor till USA

Det blir allt lättare att hitta billiga USA resor. Snart öppnar Norwegian en lågpris-linje till New York. Flygbiljetter kostar från 2400 kr tur och retur, biljetter för dessa priser kommer att försvinna mycket snabbt. För att få riktigt bra priser måste man boka tidigt.

Även SAS utökar sina flyg till USA vilket är en härlig nyhet. Linjen de öppnar är ett direktflyg till San Francisco från Köpenhamn. Tyvärr blev det inte Las Vegas, men förbindelserna till västra USA har i alla fall förbättrats. SAS-flygen inte är billiga så har konkurrensen hårdnat och pressat hela marknadens priser för resor till USA. Bokar man i god tid går det oftast att flyga var som i USA (av de stora städerna) för ca 5000-5500kr.

Det som är viktigast för att hitta billiga resor till USA är att boka tidigt och aldrig vänta på sista minuten resor. Inga av flygbolagen som flyger till USA har sistaminuten priser. Oftast höjer flygbolagen priserna nära avgången och hoppas att någon verkligen behöver flyga och är villig attbetala ett högt pris.

Andra saker att tänka på för att göra sin USA resa billig: Använd kreditkort, växla inte pengar innan resa.

Där finns flera banker utan uttagsavgifter och påslag. Lägg inte till onödiga rese-försäkringar! Nästan alla försäkringar du behöver ingår i din hemförsäkring eller/och kreditkort.

Avbeställningsskydd får du alltid genom ditt kreditkort vid bokning av USA resan. Många lägger till ett avbeställningsskydd för ca 300kr  vid bokningen men det är samma försäkring som på ditt kort. Därför bör du vara försiktigt med att betala med internetbanken vid bokning av resor till USA.

Det har även blivit lättare att boka ett flyg till en stad i USA och  hem från en helt stad till ett billigt pris. Innan fick man oftast betala extra för dessa flyg. Det händer även att man kan hitta extra billiga flyg genom att välja olika städer. Där finns nuförtiden Multi-city sök på många söksidor.

Boka och planera den resa, flyg, hotell, hyrbil och utflykter i god tid! Det kommer du att både spara pengar på och få ut mer av resan. USA är ett av de bästa ställen att resa till 🙂

Las Vegas Strip karta

Det nya året närmar sig och vi har en ny karta över Las Vegas Strip. Där har inte blivit några större förändringar sedan 2012.

Den nya kartan finns just nu endast på vår engelska Las Vegas Strip-sida och hittas här: Las Vegas Strip Map 2015

Lite info om Las Vegas Strip:

The Strip är huvudgatan i Las Vegas som går från Mandalay Bay i söder till Stratosphere i norr. Den är över 6km lång och av världens 30 största hotell ligger 20 av dem här! Det mest kända hotell på gatan är Bellagio med deras enorma fontän. För den som ska boka hotell här så är Bellagio ett bra riktmärke, bor man med gångavstånd hit så bor man mycket bra och centralt! För den som har hyrbil går det utmärkt att köra hit, alla hotell har gratis parkering och Valet-parkering.

Resa till Florida

Resa till Florida är något jag har gjort och kommer att göra igen. Floridas klimat är mycket bra och även varmt på vintern! Staten kallas ”Sunshine state” av en anledning. Här finns turistattraktioner som alla är populära Orlando med sina Disneyparker, Miami (Beach) med det fina strandområdet och Key West längst i söder med alla sina små öar.

För mer info om Florida och USA rekommenderar jag guiden Resa till USA – Florida.

Resa till Miami hamn och USA