Whistler – Skidåkning

Gillar du att åka skidor?

Testa något annan än de svenska fjällen eller alperna?

Då är Whistler ett mycket bra alternativ. Jag har själv haft säsongskort här 2 gånger. Detta är USA och Kanadas största skidresort. Antal backar kan jämföras med de i alperna men här snöar det mycket mer och stora möjligheter för säker off-pist.

Varje år kommer det 11 meter snöfall vilket är mer än dubbelt så mycket snö som i de vanliga orterna i Alperna. Detta gör att här finns stora möjligheter till att åka i puder.

Whister hade OS 2010 och det är en mysig by.

Det finns 2 nackdelar… Den första är att den anläggningen ligger långt ifrån Sverige och den andra är att liftkort och boende är dyrt!
För den som åker hit tycker jag att man ska försöka att ta 10 dagar. Liftkorten erbjuder en dags flex, utnyttja detta genom att tex gå på ”snowshoeing”.

Älska att åka skidor! 🙂

Whistler Skidåkning

Resa till Florida

Resa till Florida är något jag har gjort och kommer att göra igen. Floridas klimat är mycket bra och även varmt på vintern! Staten kallas ”Sunshine state” av en anledning. Här finns turistattraktioner som alla är populära Orlando med sina Disneyparker, Miami (Beach) med det fina strandområdet och Key West längst i söder med alla sina små öar.

För mer info om Florida och USA rekommenderar jag guiden Resa till USA – Florida.

Resa till Miami hamn och USA