Vår i Amsterdam

Vårvädret med sol och behagliga temperaturer närmar sig i Amsterdam och detta kan då vara ett mycket trevlig resmål över en weekend. Utbudet av flyg till Schiphol strax utanför Amsterdam är stort där KLM, SAS och Norwegian har ett stort antal avgångar från olika städer runt om i Skandinavien.

Att göra i Amsterdam

Att vandra runt och uppleva den vackra staden med den vackra arkitekturen och alla kanaler där husbåtarna håller hus. Det finns flera trevliga restauranger, caféer och pubar som kan vara värda att besöka, flera med fina uteserveringar.

Heineken Experience

För den som är intresserad av att dricka öl och se hur tillverkligen går till är ett besök på Heineken Experience en rekommendation. Här är öppet 365 dagar om året och inträde kostar 18 euro (16 online), i priset ingår två öl i slutet av rundturen.

Se fotboll i Amsterdam

Storlaget Ajax håller till i Amsterdam. Det finns ofta trevliga matcher från den Holländska ligan att se. Ajax spelar på Hollands nationalarena – Amsterdam Arena, med en kapacitet på över 50 000 åskådare. Ajax spelar mer eller mindre varje år i Champions League vilket gör att på hösten får Ajax ofta besök av de största fotbollslagen, under hösten 2014 kom både PSG och Barcelona på besök.

Husbåt på en kanal i Amsterdam